Risoni met Paix Dieu en tagliata van rund
Recept – Food & Beer pairing
-
Aantal: 4p
-
Duur: 1u
-
Moeilijkheid: matig
-
Hoofdgerecht
Ingrediënten :
Risoni : 1 sjalot, 2 tenen look, 1 stuk broccoli, 0,5 venkel, 15 kerstomaatjes, olijfolie, 150g orzo, 100ml Paix Dieu, 200ml groentebouillon, 200ml room (20%), 30g gerookte scamorza, peper, piment d’espelette, 1 handvol spinazie, zout
Tagliata : 600g contrefilet, olijfolie, 1 klontje boter, peper, fleur de sel, 1 stuk Parmezaanse kaas, rucola
Bereiding :
-
Snij de sjalot, look, broccoli en venkel fijn. Halveer de kerstomaatjes.
-
Verhit enkele lepels olijfolie in een kookpot. Stoof de gesneden groenten aan. Boek daarna de orzo toe.
-
Blus met Paix Dieu en laat tot de helft verdampen. Voeg nu de groentebouillon en room toe.
- Zet het vuur zachter en laat alles 30-tal minuten pruttelen. Roer regelmatig zodat het niet aanbakt
-
Voeg stukjes scamorza toe. Kruid met peper, zout en een snuifje piment d’espelette. Meng er de spinazie onder.
-
Verhit ondertussen enkele lepels olijfolie in een bakpan. Smelt de boter. Bak het vlees eerst drie à vier minuten op één kant. Draai om en bak nog 4 minuten verder. Kruid met peper en zout.
-
Haal uit de pan en laat even rusten.
- Versnijd fijn.
-
Serveer de risoni met het vlees. Werk af met Parmezaanse kaas en rucola.